🆕🛠️ Cauți piese auto la preț bun?

Ai 5% Discount la comanda de piese!

Alege o altă dimensiune..

Cum Afli

Top anvelope de iarnă silențioase

Top anvelope de iarnă silențioase

O calitate a traficului ridicată este un lucru la care aspiră orice șofer. Însă dincolo de ambuteiaje și drumuri stricate, un alt factor de disconfort în trafic este chiar zgomotul. Claxoane, motoare turate și... ghici ce, chiar zgomotul anvelopelor în timpul rulării.

 

Zgomotul pe care îl produce o anvelopă poate avea mai multe surse.

    Camera de aer din interiorul anvelopei

Aceasta funcționează ca o tobă deoarece este un spațiu mare și gol. Pe măsură ce anvelopa rulează, vibrația din acest spațiu provoacă un zumzet de joasă frecvență.

    Modelul benzii de rulare și fluxul de aer pe care îl creează

    Tipul de anvelopă și destinația acesteia.

O anvelopă concepută pentru autoturismele de tonaj mai mare este mai zgomotoasă.

 

Probabil te întrebi de ce ar trebui să ținem cont de acest aspect. Păi gândește-te că pe drumurile noastre circulă simultan mii de mașini în fiecare zi. Dacă am alege cu toții anvelope cu un nivel de zgomot mai mic, cât de liniștite ar fi orașele măcar din punctul ăsta de vedere!

 

Caracteristicile unei anvelope silențioase

 

Pentru a reduce nivelul de zgomot. producătorii de anvelope caută mereu soluții de a-și îmbunătăți produsele. Ba mai mult, știai că marile branduri precum Cadillac, Lincoln, Acura și Lexus investesc în permanență milioane de dolari pentru a-și face vehiculele cât mai silențioase și confortabile?

 

În general, anvelope silențioase sunt cele care au o bandă de rulare netedă, însă mai au câteva caracteristici importante:

 

  • - striații continue, circumferențiale, cu șanțuri drepte între ele.
  • - forme și paternuri variate ale blocurilor de rulare
  • - dimensiuni mai înguste.ale anvelopei
  • - compoziție de cauciuc mai moale.

 

Ratingul pentru nivelul de zgomot al unei anvelope 

 

La nivelul UE emisiile de zgomot extern ale anvelopei se măsoară în decibeli. Dacă asta nu-ți spune nimic, iar pe anvelopă, nivelul de zgomot se mai regăsește notat cu o iconiță în formă de difuzor sau portavoce. Cu cât acesta are mai multe linii sau valuri, cu atât este mai zgomotoasă anvelopa:

  • - 1 linie înseamnă că anvelopa este silențioasă
  • - 2 linii înseamnă că anvelopa produce un nivel mediu de zgomot
  • - 3 linii înseamnă că anvelopa este zgomotoasă

 

Așadar, dacă ești în căutarea unor anvelope de iarnă, venim în sprijinul tău cu o serie de sugestii. Analizând topurile naționale și internaționale, am încercat să întocmim un mic top anvelope iarna silențioase dar care au performanțe bune și atunci când vine vorba de manevrabilitate, aderență sau confort.

 

    Goodyear UltraGrip Performance+

    Bridgestone Blizzak LM-005

    Nokian WR Snowproof

    Michelin Pilot Alpin PA4

    Michelin Alpin 6

 

 

Multe modele de anvelope au devenit din ce în ce mai bune la acest capitol, însă cu siguranță se poate spune că încă există mari diferențe între acestea. Desigur, nu este indicat să alegi cauciucurile pentru mașina ta, în special iarna, doar în funcție de cât zgomot produc. Acestea trebuie să-ți ofere și siguranță. Poate că vei întâlni modele de anvelope ieftine care ar putea fi silențioase, dar nu chiar foarte sigure în trafic.