🆕🛠️ Cauți piese auto la preț bun?

Ai 5% Discount la comanda de piese!

Alege o altă dimensiune..

Cum Afli

Top anvelope all season

Top anvelope all season

Ultimii ani au fost destul de imprevizibili din punct de vedere meteorologic. Dacă anii copilăriei au însemnat ierni geroase cu nămeți până la brâu, ei bine, acum avem vreme de primăvară chiar și de Crăciun și apoi ne lovesc brusc furtunile de zăpadă. La polul opus se află lunile aprilie și martie. După două săptămâni de vreme bună, ne lovesc din nou câteva valuri de ninsoare.

 

Așadar, mulți șoferi amână cât mai mult timp schimbarea cauciucurilor tocmai pentru că vremea induce în eroare.

Dacă nu vrei să riști să-ți schimbi cauciucurile mult mai devreme decât ar trebui, soluția ideală sunt anvelopele all season.

 

Ce sunt anvelopele all season

 

În general, există două tipuri principale de anvelope: anvelope de iarnă și anvelope de vară. Acestea sunt construite pentru condiții climatice sau de drum extreme, adică soare puternic și drum încins ori viscol și zăpadă.

Însă anvelopele all-season sunt versatile. Acestea sunt făcute pentru a funcționa într-o varietate de condiții, inclusiv pe drumuri ude, dar și într-un climat blând de iarnă. Asta pentru că aceste anvelope all season combină diverse caracteristici pentru a oferi performanțe de calitate și vara și în anotimpul rece.

 

Astfel, îți oferă unul dintre cele mai importante avantaje de care ai nevoie tocmai în aceste perioade de vreme incertă, faptul că se adaptează la toate condițiile de vreme. Pe deasupra, nici nu ești expus unei amenzi deoarece poți rula în legalitate cu aceste cauciucuri chiar în sezonul rece. Acest fapt te ajută să economisești niște bani pentru că nu va mai trebui să le înlocuiești în mod obligatoriu la fiecare schimbare de sezon.

 

Deci putem spune că aceasta este gândită pentru a face față condițiilor zilnice, iar asta este posibil datorită benzii de rulare care asigură:

  • - niveluri ridicate de performanță atât pe drum uscat, cât și pe drum umed,
  • - o tracțiune acceptabilă pe zăpadă, dar în condiții de vreme ușoară de iarnă

Așadar, dacă vezi că ninsoarea se întețește și se anunță o iarnă grea, indicat este să îți montezi, totuși, anvelope de iarnă.

 

Cum alegi anvelope all season

 

Anvelopele all season pe care le alegi trebuie să îndeplinească o serie de performanțe pentru a-ți oferi siguranța de care ai nevoie în trafic și pe tot parcursul anului, nu doar pentru un sezon. Totodată, trebuie să fie eficiente în diferite condiții climatice: căldură, ploaie, grindină sau zăpadă.

 

Pentru a te asigura că alegi anvelopele corespunzătoare, ia în calcul caracteristicile de care țin cont experții atunci când realizează un top anvelope all season:

 

  • - aderența pe drumuri uscate;
  • - aderența pe drumuri umede;
  • - proprietățile frânării pe drumuri uscate;
  • - proprietățile frânării pe drumuri umede;
  • - confortul la condus;
  • - emisia de sunete;
  • - consumul de carburant.

 

Câteva astfel de modele de cauciucuri aflate în top anvelope all season general sunt:

 

Pe lângă aceste caracteristici, în alegerea cauciucurilor mai poți fi influențat și de alți factori la fel de importanți:

 

Gradul uniform al calității anvelopei (UTQG)

Acesta se referă la gradul de siguranță dat de calitatea lor generală. Astfel, calitatea generală a unor anvelope all season se traduce prin uzura benzii de rulare, tracțiunea și rezistența la temperaturi.

 

 Garanția benzii de rulare

Este normal să-ți dorești ca investiția pe care o faci să fie pe termen cât mai lung. De aceea, este important să știi care este durata de viață a benzii de rulare, mai ales dacă îți folosești intens autoturismul și îți plac călătoriile.

 

 Greutatea suportată

În medie, o mașină din gama de mijloc ar trebui să poată susține până la 1800 kg. Vorbim aici de greutatea inițială a mașinii, la care se adaugă pasagerii și bagajele ori alte tipuri de încărcătură.

Așadar, anvelopele all season trebuie să aibă, la rândul lor, o rezistență și o greutate adecvată pentru a face față încărcăturii și pentru a asigura o performanță ridicată.

 

➢ Economie de combustibil

Consumul de combustibil crește odată cu greutatea anvelopelor. Dar, după cum am spus mai sus, greutatea anvelopelor crește gradul de siguranță și stabilitate. Așa că depinde de tine ce vrei să prioritizezi.

 

 Designul anvelopelor

Da, pe lângă toate celelalte caracteristici tehnice, este foarte important și aspectul acestora.

 

Fiecare astfel de caracteristică este importantă. Însă, dacă ne referim strict la siguranța în trafic, mai ales în condițiile de schimbare a vremii, foarte importantă este aderența. Derapajele pe un carosabil umed pot fi extrem de periculoase, la fel și o frânare încetinită.

De aceea, am realizat orientativ și un top anvelope all season în functie de indicele de aderenta.

 

Top anvelope all season in functie de indicele de aderenta

 

Aderenta anvelopelor este un element foarte important pentru siguranța pasagerilor. Indicele de aderență este o caracteristică generală a anvelopelor și variază de la 1 la 10.

Pentru stabilirea acestui indice se testează anvelopele pe sol uscat, sol umed și sol înzăpezit. Fiind all season, aceste anvelope trebuie să se comporte bine în toate cele trei cazuri, adică să aibă o aderență optimă pentru ca șoferul și pasagerii să fie în siguranță.

 

Daca ar fi sa intocmim un top anvelope all season în funcție de indicele de aderență, sarcina ar fi destul de dificilă, mai ales că asta depinde și de mai mulți factori. Însă am făcut pentru tine o selecție de anvelope all season cu un indice de aderență bun și performanțe ridicate, destul de populare și în topurile internaționale.

 

Anvelopele de la Bridgestone A005 au fost evaluate cu „excelent” de către șoferi pentru că oferă performanțe superioare atât pe carosabil umed cât și uscat. Se încadrează în clasa de aderență A și oferă o siguranță crescută pe vreme nefavorabilă.

Oricum, la fel ca majoritatea anvelopelor all season, nu are tractiunea necesară pentru a pătrunde prin zăpada adâncă.

 

Aceste anvelope pt fi folosite pe tot parcursul anului. Au o clasă de aderență B, însă testele efectuate au arătat că sunt printre singurele anvelope care oferă performanțe foarte apropiate atat pe timp de iarna, cat si pe timp de vara.

 

 

Aceste anvelope fac parte din clasa B de aderență pe suprafețe umede.

Sunt cunoscute și pentru performanță excelentă și confortul pe care îl oferă în timpul rulării, atât în condiții de carosabil uscat, cât si pe cel umed sau chiar ușor acoperit cu zăpadă.

Acest model a obținut evaluări de 9,5 pentru performanța pe carosabil umed și 9,4 pentru performanța pe carosabil uscat.

 

 

Deși este o anvelopă all season, se află printre cele mai apreciate modele atunci când vine vorba de condiții de iarnă.

 

 

Dacă ai nevoie de anvelope all season potrivite pentru nevoile tale dar și după buget, te așteptăm cu recomandări și răspunsuri în magazinul nostru online.